Γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Κύπρο

H Κύπρος τείνει να καταξιωθεί ως ένας από τους κύριους προορισμούς για τους φίλους της σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη και τον κόσμο. Στο νησί λειτουργούν αρκετές γκαλερί και αίθουσες τέχνης, κυρίως σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό. Έχουν ως αποστολή να προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό. Ας δούμε μαζί κάποιες από αυτές, χωρίς να απαξιώνουμε όσες δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε στον περιορισμένο χώρο που διαθέτουμε.

Point Center – Λευκωσία

Το Point Center for Contemporary Art, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αναφέρεται σε ένα διεθνές κοινό. Βρίσκεται μεταξύ της παλιάς πόλης και του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας της Κύπρου και πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει να συνδράμει στην παραγωγή σύγχρονης τέχνης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του κινηματογράφου, της μουσικής, των περφόρμανς και της αρχιτεκτονικής.

Διεύθυνση: Μέγαρο Χατζησάββα, Λεωφόρος Ευαγόρου 2, Λευκωσία

Gloria Gallery

Η Gloria Gallery ιδρύθηκε το 1977 και είναι η παλαιότερη αίθουσα σύγχρονης τέχνης της Κύπρου. Εδώ, εκθέτουν καλλιτέχνες με έδρα το νησί, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Πρόκειται για μια μικρή σε έκταση γκαλερί με δύο εκθεσιακούς χώρους στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες να έλθουν σε στενή επαφή με τα εκθέματα.

Διεύθυνση: Ζ. Σόζου 3, Λευκωσία

Δημοτικό Κέντρο Τέχνης Λευκωσίας

Το Δημοτικό Κέντρο Τέχνης Λευκωσίας στεγάζεται στον παλαιό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Κύπρου. Έχει σχεδιαστεί και κτιστεί σύμφωνα με τις αρχές του αρχιτεκτονικού κινήματος Bauhaus. Το εσωτερικό του χώρου είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό του και φιλοξενεί έργα σημαντικών καλλιτεχνών από την χρονιά που εγκαινιάστηκε, το 1994, έχοντας συνάψει διμερείς συνεργασίες με γνωστές γκαλερί της Ευρώπης.

Διεύθυνση: Παλιά Ηλεκτρική, Λευκωσία

Γκαλερί Alpha C.K.

Η Γκαλερί Alpha C.K. διαθέτει έναν εκθεσιακό χώρο διακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων, ειδικά διαμορφωμένο για την φιλοξενία εκθέσεων τέχνης. Εστιάζει κυρίως στην σύγχρονη κυπριώτικη και ελληνική τέχνη.

Διεύθυνση: Λ. Μακαρίου και Παπανικολή 3, Λευκωσία